drobné ovocie

Prečo by ste mali pestovať drobné ovocie?

Pestovať drobné ovocie sa môže zdať z časti náročné, avšak opak je pravdou. Pestovanie drobného ovocia je veľmi jednoduché a určite to zvládnete aj vy. Kríčky drobného ovocia sa skvele hodia k ovocným stromom, pestovať ich na jednej záhradke je snom každého pestovateľa.

Viete ako správne pestovať drobné ovocie?

Drobné ovocie oproti klasickým ovocným stromom zaberá pomerne málo miesta a šikovne sa zmestí i na menšie záhradky. Aj keď je ovocie naozaj drobné obsahuje množstvo vitamínov a jeho chuť je nezameniteľná. Pokiaľ sa o kríčky budete správne starať, chutné ovocie si budete môcť vychutnávať pravidelne.

Kríky by ste mali umiestniť na miesto, kde mu, povedzme, nebude hroziť nebezpečenstvo pred silným vetrom či nadmernou vlhkosťou. Drobné ovocie obľubuje pôdu s dostatkom živín a neutrálnou až mierne kyselou pôdnou reakciou, má tiež rado vlhkú, avšak nie mokrú, prievzdušnú pôdu.

drobné ovocie - ríbezľa

Kedy je čas na výsadbu drobného ovocia?

Drobnému ovociu vyhovuje najmä jesenná výsadba, korene drobného ovocia tak majú dostatok času na zapustenie do zeminy a získanie stability pred zimou a taktiež dokáže načerpať dostatok vlahy zo zimného snehu.

Ešte pred samotnou výsadbou drobného ovocia je potrebné správne pripraviť pôdu, do ktorej budete vysádzať. Netreba zabudnúť na dôkladné odstránenie buriny, ktorá by mohla poškodiť korene drobného ovocia. Vhodné je pôdu vyhnojiť či použiť prírodné hnojivo, ktoré drobnému ovociu dodá potrebnú energiu a podporí tiež rýchlejší rast rastliny. Pokiaľ sa o ovocie správne postaráte hneď od začiatku, jeho plody vám budú chutiť sladko každú sezónu.