ovocné kríky

Aj vy pestujete ovocné kríky vo vašej záhradke?

Ovocné kríky sú jedinečnou ozdobou každej záhrady. Ozdobou ktorá dobre vyzerá a obsahuje množstvo vitamínov. Chuť plodov z ovocných kríkov si zamilujete okamžite vy i vaša rodina. Ovocné kry sú nenáročné na starostlivosť a umiestniť ich môžete takmer kamkoľvek.

Ovocné kríky si zamilujete

Skvelou voľbou pokiaľ hľadáte plodiny do záhrady, ktoré pekne vyzerajú a zároveň prinášajú plody plné vitamínov, sú práve ovocné kríky. Či už vlastníte menšiu alebo veľkú záhradu, tmavú či svetlú, ovocné kry môžete vysadiť takmer kdekoľvek. Ovocný ker si nevyžaduje každodennú starostlivosť, avšak pravdou ostáva, že čím lepšie sa o vaše ovocné kríky budete starať, tým viac chutných plodín budú plodiť. Keďže sú ovocné kry podstatne menšie než ovocné stromy môžete ich umiestniť i k plotu záhrady či k stene domu. Ovocné stromy  sa skvele hodia i do moderných záhrad, kde pôsobia naozaj elegantne a záhrade dodajú život i farebnosť.

 

ovocné kríky

 

Ponuka ovocných kríkov je naozaj široká, viete ako si vybrať?

Správny výber ovocných kríkov a jeho umiestnenie sú veľmi dôležité. Rôzne ovocné kríky si vyžadujú odlišné podmienky. Zlatým pravidlom ostáva, že napríklad ovocné kry ako zemolezy, arónie či čučoriedky obľubujú skôr vyššie nadmorské výšky, avšak napríklad takému kivi sa bude lepšie dariť v nižších nadmorských výškach. Ovocné kríky obľubujú slnečné prostredie a vlhšiu prievzdušnú pôdu. Ovocné kry nie je potrebné zalievať každý deň, odporúča sa ich zalievať zhruba raz týždenne.